Sposób przygotowania

Jajka włożyć do miski. Roztrzepać je porządnie mikserem. Następnie dodawać mąkę, tyle aby ciasto było lejące. Przygotować rosół: Porcję włożyć do garnka, zalać wodą. Dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę i cebulkę. Zasypać solą. Dodać kostkę rosołową. Gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Przyprawić kucharkiem. Pomału wlewać strumieniem lane ciasto. Zamieszać. Doprowadzić do zagotowania. Zamieszać raz jeszcze i posypać posiekana natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    też bym zjadła ale dla mnie samej nie chce mi się gotować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !