Sposób przygotowania

Kapustę obrać z zewnętrznych brzydkich liści, resztę opłukać i drobno poszatkować.
W szerokim rondlu rozgrzać olej, wrzucić kapustę, posypać jarzynką, dodać ziele angielskie i liście laurowe.
Dołożyć od razu suszoną włoszczyznę, podlać odrobiną wody i nakryć.
W tym czasie pokroić kiełbasę w półplasterki i podsmażyć na suchej patelni - dodać do kapusty razem z kminkiem i wymieszać.
Dusić, aż kapusta będzie .
Doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem i ew. solą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny bigosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ale pycha
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do zapoznania z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy, wśród nich, znajdzie coś smacznego :)</b>
  • 1
    21897_431167996939198_1031300874_n
    Opublikowano

    jolanta53

    Pyszny: ja robię troszkę inaczej.
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Wiadomo, co kraj, to obyczaj. Każdy robi po swojemu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    lubimy taką :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !