Sposób przygotowania

oPŁUKANE UDKAGOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE, BY BYŁO MIĘKKIE AŻ DO MIĘKKOŚCI. oGÓRKI OBIERAMY, KROIMY W PLASTERKI, DODAJEMY ŚMIETANĘ, OBRANĄ , POKROJONA CEBULĘ, DOPRAWIAMY DO SMAKU. WYKŁADAMY UDKO, PORCJE MIZERI I POLEWAMY SOSEM SŁODKO KWASNYM.


sOS;

1 sztuka papryka,
1 sztuka cebula duża,
5 łyzek ocet,
1 łyżeczka mąka ziemniaczana,
5 łyżek cukier,
1 łyżeczka ocet,
5 łyżek ketchup mały ostry,
3/4 szklanki woda,
2 plasterki ananas,

Dużą cebule kroimy w kostkę grubszą., rozgrzewmy patelnie z olejem,Papryrkę czerwoną , oczyszczoną z gniazd nasiennych ( zeby sos nie był gorzki), kroimy w grubsza kostkę -wrzucamy do woka cebulę i paprykę
2-3 plasterki ananasa, kroimy w kkostkę i dodajemy do woka. Dodajemy gdy cebula będzie już zeszklona. Do oddzielnej miseczki dodajemy 5 łyżek octu białego i 4 łyżki cukru- mieszamy i dodajemy do woka Mieszamy. Następnie dodajemy sok z puszki z ananasa do woka i 1 łyżkę. Mieszamy. Dodajemy 4-5 łyżek ketcchupu. Wszystko mieszamy
. Na koniec dodajemy 1 łyżeczkę octu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !