Sposób przygotowania

Składniki

2 plastry karkówki grubośc ok 2-3 cm
7 łyzek ocet winny z czerwonego wina
5 łyżek sos sojowy-ciemny
pieprz kolorowy wg.uznania
olej do smazenia 3-4 łyżki

Etapy przygotowania

Umyte płaty mięsa delikatnie rozbijamy (dosłownie po parę klapsów żeby ich za bardzo nie roztrzaskać)

Następnie przełożyć do miski.Wlać ocet,sos sojowy i popieprzyć.Przemieszać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.

Na patelni rozgrzać olej i smażyć karkówkę pod przykryciem około 20 minut (w miedzy czasie przekręcić) Potem zdjąć pokrywę i smażyć na brązowy kolor,do czasu wyparowania octu winnego.

Podawać z ulubionymi dodatkami....
Smacznego :-)))

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    muszę wypróbować
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Lubię takie mięcho.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Ja też lubię,dziękuję kochani :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !