Sposób przygotowania

Makaron wrzucamy do posolonego wrzątku z dodatkiem oliwy. Gotujemy ok. 7 min. Muszle wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową i przelewamy zimną wodą. Osączamy i odstawiamy do wystudzenia.Szczypiorek siekamy ale niezbyt drobno. Szynkę i boczek kroimy w kosteczkę i dodajemy razem ze szczypiorkiem do mięsa mielonego. Dolewamy pół szklanki śmietany i doprawiamy według uznania. Dokładnie mieszamy a następnie wypełniamy muszle. Następnie ustawiamy je w natłuszczonym oliwą naczyniu żaroodpornym. Polewamy delikatnie doprawioną resztą śmietany, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 30 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !