Sposób przygotowania

żeberka umyć podzielić na porcje natrzeć solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi,cebule obrać i pokroić na ćwiartki,cukinię i bakłażana w półplasterki,pomidory na cząstki,papryki w kostkę,rozgrzać oliwę wrzucić pokrojone warzywa i obsmażyć je doprawić ziołami prowansalskimi,solą oraz pieprzem do smaku,na warzywach układać żeberka całe główki czosnku całość wstawić do piekarnika i upiec w temp.180st.ok.godziny,podawać w tym samym naczyniu którym się piekły z pieczywem,po upieczeniu czosnek przekroić na połowę i smarować nim pieczywo.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    lubię żeberka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !