Sposób przygotowania

Z kapusty wykrawamy głąb, gotujemy i zdejmujemy delikatnie liście. Mięso daje takie, co zostaje z gotowanego rosołu - czyli obieram ugotowane porcje kurczaka, a następnie miele w maszynce. Do tak przygotowanego miesa dodaje ryż, jajka oraz usmażoną na oleju i pokrojoną w kostkę cebulkę. Całość doprawiamy solą pieprzem i dowolnymi przyprawami do smaku - mieszamy. Do liści kapusty nakładamy farsz i zwijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym, delikatnie podlewamy bulionem i zapiekamy przez 25 minut. Podajemy z sosem i posypujemy posiekanym koperkiem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    niezłe
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    lubię gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !