Sposób przygotowania

Flaki oczyścić, zalać wodą, a następnie zagotować. Następnie przełożyć je do czystej wody i gotować przez około 3 godziny, aż będą miękkie. W oddzielnym garnku gotować wołowinę, aż będzie miękka, po czym dodać warzywa. Powstały wywar zlać i umieścić w nim pokrojone w paski flaki, które gotować należy przez co najmniej 30 minut. Warzywa pokroić w paski, podsmażyć na maśle, po czym dodać do flaków i gotować przez 15 minut. Flaki doprawić majerankiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobrze przyprawione są pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beata28

    uwelbiam flaczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beata28

    uwelbiam flaczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beata28

    mniam
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    dawno nie robiłam super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ulubione przez mojego męża
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne flaczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    na pewno pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię flaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !