Sposób przygotowania

Szparagi obrać, odciąć końce, po czym ugotować resztki w osolonej wodzie, a następnie wywar odcedzić.
Szparagi pokroić na kawałki i podsmażyć na stopionym maśle, a następnie zalać wywarem, dodać cukier i śmietanę i gotować przez 15 minut.
Do zupy dodać pomidora i całość rozdrobnić za pomocą blendera. Na każdą porcję posypać posiekaną natkę pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    wykwintne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczna zupka
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna zupa
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pewnie by mi smakowała bo bardzo lubię zupy ale takiej nie gotowałam.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    szparagi w mojej kuchni mało kiedy goszczą ...a zupka ciekawa i to bardzo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    fajna zupa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    podoba mi sie ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !