Sposób przygotowania

Nie pamiętam nawet gdzie mi mignęła nazwa naleśniki z soczewicą, tylko tyle pamiętałam. Przepis z głowy:)

ciasto
- 20 dag mąki
- 2 jajka
- szklanka mleka
- szklanka wody
- szczypta soli
- 2 łyżki oleju roślinnego
farsz
- 1 szklanka łuskanej soczewicy czerwonej
- 2 łyżki startego żółtego sera

Ciasto zmiksuj porządnie, odstaw na minimum 30 min. Naleśniki smaż na złoto na patelni.
Ugotuj soczewicę w małej ilości wody, następnie zmiksuj blenderem. Dodaj ser i wymieszaj.

Farsz dobrze się rozsmarowuje, jest syte.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    podoba mi sie ten przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    super
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    z takim nadzieniem muszą byc wspaniałe!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justyna24

    mniam na pewno pyszne:]
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    pierogi jadlzm, nalesniki nie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie jadłam takich naleśników, ale na pewno wypróbuję.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !