Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Do miseczki przesiać mąkę, wbić jajko, dodać pokrojone jabłka i wymieszać. Można wlać odrobinę wody i wymieszać (ciasto powinno być gęste). Do garnka wlać 2,5 litra wody. Dodać odrobinę soli i zagotować. Do gotującej się wody rzucać łyżką niewielkie kluseczki. Gotować 5 minut. Masło podrumienić w rondelku. Ugotowane kluski odcedzić. Wyłożyć na talerz. Polać masłekiem i pocukrzyć.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    jeszcze czegoś takiego nie próbowałam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wojtek5

    ja tez nie probowalam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy i fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !