Sposób przygotowania

Połowę ziemniaków ścieramy na tarce o dużych oczkach, a połowę na miazgę. Cebulę również ścieramy, czosnek przeciskamy przez praskę. Ziemniaki łączymy z cebulą i czosnkiem, solą i pieprzem, jajkiem i smażymy 4 duże placki na całej patelni.
Mięso kroimy w drobną kostkę i smażymy na rumiano. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, smażymy razem. Na koniec dodajemy pieczarki pokrojone w pół plasterki i paprykę pokrojoną w kostkę, doprawiamy. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Na talerz kładziemy placek ziemniaczany i podlewamy gulaszem.

Komentarze

  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    smaczny ten placek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    jeszcze nigdy nie miałam okazji skosztować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    moje ulubione danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !