Sposób przygotowania

Brokuły obgotować ok. 3 minut, odcedzić, wody nie solić, bo stracą swój piękny zielony kolor. Makaron ugotować al dente "na ząb". Parówki pokroić na kawałki ok. 1 cm. Wszystko wsypać do naczynia żaroodpornego. Przygotować sos beszamel: do rondelka włożyć masło i rozpuścić, dodać mąkę i mieszając chwilkę smażyć, małym strumieniem wlewamy mleko i trzepaczką mieszamy, by nie powstały grudki. Zagotować do smaku solą, pieprzem świeżo mielonym i świeżo strata gałką muszkatołową. Zdjąć z ognia i dodać starty żółty ser. wymieszać i polać makaron, dokładnie wszystko razem wymieszać by makaron i brokuły były ładnie oblane sosem. Na wierzch ułożyć plastry mozzarelli, posypać ziołami prowansalskimi. Wstawić do gorącego piekarnika 180st.C i piec około 20 minut aż ser się rozpuści i zapiecze. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    wygląda apetycznie,pyszna
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna zapiekanka
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Polecam, bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !