Sposób przygotowania

Pory oczyścić, odciąć zieloną część, umyć i pokroić w cienkie talarki. Do garnka wlać 2 litry wody, lekko posolić i zagotować. Do wrzątku wrzucić pokrojone pory, przykryć i zaparzać około 30 minut (nie gotować!). Jajka ugotować na twardo. Zaparzone pory odcedzić z wody. Do miski przełożyć pory, dodać odsączony gorszek. Jajka obrać ze skorupek i drobno posiekać. Dodać do porów i groszku. Nastęnie dodać majonez i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem, starannie wymieszać.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ciekawe czy taka sałatka by mi odpowiadala
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !