Sposób przygotowania

Obraną cebulę kroimy drobno i szklimy na maśle. Wrzucamy do niej rydze.- ja ich wcześniej nie rozmrażałam osobno, Doprawiamy cebulowo-grzybowy farsz solą, pieprzem oraz tymiankiem, następnie dusimy, aż będą miękkie i odparuje z nich woda. Zdejmujemy patelnię z ognia i czekamy ,aż trochę przestygną. Na tarce ścieramy żółty ser i dodajemy go do farszu. MIeszamy. Za pomocą długiego i ostrego noża robimy w każdej z piersi z kurczaka nacięcie wzdłuż, tak aby powstała kieszonka, do której nałozymy farsz.Staramy się nie podziurawić mięsa, aby nadzienie z niego nie wypadało w trakcie obróbki termicznej. MIęso nacieramy sokiem wyciśniętym z cytryny, czosnkiem oraz przyprawami. Faszerujemy piersi z kurczaka. Ja uwielbiam grzyby, więc zawsze staram sie włożyć do mięsa jak najwięcej farszu :) Spinamy mięso wykałaczkami i obsmażamy z obu stron na rumiano. Kolejm krokiem jest wlanie bulionu do mięsa. Przykrywamy patelnię i dusimy wszystko około 15 minut. Podajemy pierś z kurczaka pokrojona w grube plastry.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda mega apetycznie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    piękne zdjęcie a danie jeszcze lepsze!
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewwelacyjnie wygląda;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !