Sposób przygotowania

Wołowinę pofiletować (taki 0,5kg na 3 części). Filet z wołowiny obsypać solą oraz pieprzem, wysmarować olejem słonecznikowym. Włożyć na dobrze rozgrzaną patelnię i smażyć filet przez 4 minuty z jednej strony, przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne 4 minuty, aby uzyskać średnio wysmażony stek.
Bagietkę pokroić pod ukosem na kawałki o grubości 3cm. Jajko rozbełtać z solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Bagietkę namoczyć z obydwu stron w jaju i podsmażyć na masełku.
Przed podaniem steka przekroić na pół i wsadzić do środka bagietkę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika78

    slicznie podane..
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    dobra restauracja w domu
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawa propozycja
  • 2
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    wygląda ślicznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapewne jest smaczna
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wygląda ciekawie ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    smacznie podana polędwica
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pysznosci;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !