Sposób przygotowania

Fileta myjemy, osuszamy i kropimy sokiem z wyciśniętej cytryny. Następnie oprószamy solą, pieprzem i vegetą. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, dajemy przygotowaną rybę, zalewamy ją winem i dajemy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 min. Z upieczonej ryby bierzemy 4 łyżki wywaru (musi być zimny) mieszamy ze śmietaną i gotujemy, aby sos zgęstniał. Wszystkie zioła myjemy, suszymy i siekamy. Dodajemy do ugotowanego sosu. Przygotowanym sosem polewamy upieczoną rybę i oprószamy posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    fajna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wyborny
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    tak przygotowaną rybkę to ja lubię.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszni przygotowana,taką lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !