Sposób przygotowania

Macę zmielić malakserem na dość drobno.
Mięso mielone wyrobić z jajkiem i przyprawami.
Dodać stopniowo trochę zmielonej macy, wyrobić i odstawić do spęcznienia.
Z masy mięsnej formować niewielkie kotleciki i panierować w pozostałej macy.
Smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu lub upiec w piekarniku.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do mojej księgi :) *** Każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    Świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawe ja nigdy nie dodawałam macy do mielonych ... fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Super pomysł, świetna alternatywa dla mielonych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !