Sposób przygotowania

Jajka rozbijamy z solą oraz pieprzem z dodatkiem śmietany kremowej. Boczek kroimy w drobną kosteczkę. Podobnie cebulę. Na suchej patelni prażymy boczek. Usmażony przekładamy a na wytopiony tłuszcz wrzucamy pokrojoną cebulkę, którą smażymy na złoto. Gdy cebulka zacznie zmieniać kolor wrzucamy boczek oraz masę jajeczną. Mieszając smażymy do ścięcia się białka. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Robię identyczną:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mój tato bardzo często sobie robi takie danie na śniadanie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    jajecznicy nigdy nie odmawiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ale wypasiona :) A tę śmietanę dajesz w jakimś konkretnym celu ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    mleko lub śmietana nad puszystości i ładny kremowy kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    uwielbiam jajecznicę pod każdą postacią :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    K&J

    A z cebulą czerwona też wyjdzie?
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    będzie jeszcze smaczniejsze
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawa..
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawa..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !