Sposób przygotowania

przygotuj ciasto(zmiksuj mleko jaja,mąkę szpinak,sól i pieprz)jeżeli używasz mrożonego szpinaku to go rozmróż i odsącz potem zmiksuj blenderem.na patelni rozgrzej olej i usmaż naleśniki. farsz:mięso umyj,osusz,i pokrój w kostkę,cebulę obierz i pokrój w kostkę,na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso,przypraw do smaku,dodaj cebule i smaż chwilę razem, dodaj szpinak, i kostkę rosołowa, rozpuszczonych w kilku łyżkach gorącej wody,wymieszaj i ewentualnie dopraw do smaku.sos:stary ser, wymieszaj ze śmietana i majonezem oraz sokiem z cytryny. naczynie żaroodporne posmaruj masłem.na każdy naleśnik ułóż po kilka łyżek farszu z kurczaka naleśniki, zwiń w ruloniki i ułóż w naczyniu żaroodpornym polej sosem piecz w temperaturze 180 około 15 minut do czasu aż sos lekko się zarumieni. w czasie gdy naleśniki się pieką umyj i posiekaj natkę pietruszki lub potnij ją nożyczkami. przed podaniem posyp naleśniki natką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !