Sposób przygotowania

Słonecznik uprażyć na suchej patelni i pozostawić do ostygnięcia.
Rukolę i młody szpinak (tzw. ''baby'') przebrać, opłukać i dokładnie osączyć w wirówce do sałaty.
Truskawki opłukać, pokroić na połówki lub ćwiartki, podobnie pomidorki koktajlowe.
Z cytryny wycisnąć sok, połączyć z olejem i przyprawami.
Składniki połączyć i polać sosem.
Posypać uprażonymi pestkami słonecznika.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    mmm intrygujące połączenie
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś ciekawego dla siebie :)</b>
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    co za smaki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !