Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto , któe zostały wymienione w przepisie ( woda, olej, sól-, mąka, jajo) łączmymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Powstałe ciasto dzielimy na cześci i każdą z nich kolejno za pomoca wałka rozwałkowujemy. Za pomoca kubka, szklanki jak kto woli wycinamy kółka,
Do każdego kólka nakladamy farsz , boki ciasta łaczymy, nie powinny byc rozklejone ponieważ podczas gotowania pieróg może się rozwalić. otujemy w osolonej wrzacej wodzie, az same wyplyna na wierzch wyciagamy i ukladamy na talerzu, nigdy nie jeden na drugim aby sie nie posklejał, dopiero gy wystygnął mozna tak zrobic .

Farsz
Kasze gotujemy, ryz gotujemy, dodajemyb 1,5 koski sera, Doprawiamy solą, pieprzem i 3 łyżkami śmietany. Mieszamy. Taki farsz nakładamy do placków pierogowych.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Jaka kasza?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    dziwne polaczenia ale ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam pierożki pod każdą postacią ! Twój przepis jest świetny !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    takich nigdy nie jadłem, ale chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !