Sposób przygotowania

Na stolnicy łączymy składniki: mąka, jajko, 2łyżki oleju, szczyptę soli, wodę i drożdże. Wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy i wycinamy szklanką kółka. Kapustę kiszoną odgotowujemy a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy do kapusty. Mięso mielone Podsmażamy na oleju i dodajemy do kapusty. Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę. Farsz dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy farsz solą i pieprzem. Farsz nakładamy na placuszki z ciasta i dokładnie sklejamy. W garnku gotujemy lekko osoloną wodę i dodatkiem 2 łyżek oleju. Do gotującej się wody wrzucamy pierogi, gotujemy do czasu wypłynięcia ich na wierzch, potem jeszcze 2minuty gotujemy. Wyjmujemy odsączając z wody. Na talerzach pierogi posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem, oregano i papryką ostrą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwiagr

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    smakowicie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    Bardzo lubię pierogi - smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janek

    wyglądają przepięknie, szczypiorek super pasuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !