Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w 100 ml ciepłego mleka, dodać cukier.
Mąkę wymieszać z solą, zrobić dołeczek i wlać w niego rozczyn. Zostawić na 15 minut. Dodać oliwę.
Ciasto dobrze wyrabiać dodając pozostałe mleko.
Formujemy placki wg własnego uznania co do kształtu i grubości.
Piec 15 minut w 200 stopniach.

Ciasto dowolnie formujemy, brzegi zawijamy by były nieco grubsze i nie przypalały się w trakcie pieczenia. Surowe ciasto smaruję ketchupem, posypuję serem żółtym i układam na wierzchu kawałki salami.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    pycha
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    nie ma to jak pizza domowej roboty!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krzysztof31

    pizza to jest pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    zgłodniałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super wygląda
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    no no :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    wygląda apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    Uwielbiam pizzę z salami
  • 2
    original
    Opublikowano

    koala

    Oh jaka extra !
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    kocham pizzę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !