Sposób przygotowania

MARYNATA:
2 ŁYŻKI OLIWY
TYMIANEK
SÓL
PIEPRZ
Produkty mieszamy, dodajemy startą na najmniejszych oczkach miąższ papryki ( ścieramy od wewnątrz strony papryki, bez skórki) i pomidora.

Odcinamy zbędne elementy fileta, tłuszczyk, żyłki, polędwiczkę. Przekrawamy fileta wzdłuż ale nie do końca, tak aby po rozłożeniu powstało serduszko, rozbijamy. Wkładamy do marynaty i pozostawiamy na 30 minut.

Cebulkę kroimy w kosteczkę smażymy na oliwie, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy pietruszkę posiekaną. farsz studzimy.

Fileta wyjmujemy z marynaty, rozkładamy i nakładamy na niego, tak jakbyśmy smarowali chleb masłem farsz pieczarkowy. Zwijamy roladkę, ściskamy przy użyciu folii aluminiowej i pieczemy w 200 stopniach przez 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    uwielbiam roladki z kurczaka a ta jest pyszna:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    wyglądają bardzo smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pieknie podane :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !