Sposób przygotowania

cebulę szczypior i papryczkę umyć drobno posiekać,pomidory umyć i pokroić w kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę,rozgrzać masło i zeszklić połowę cebuli dodać ryż chwilę przesmażyć zalać 2 szklankami wody osolić i ugotować,przestudzić dodać tartą bułkę,jajka,oregano,połowę startego sera i papryczkę dokładnie wyrobić na jednolitą masę,pozostałą cebulę zeszklić wraz z czosnkiem dodać pomidory,szczypior wymieszać i dusić ok.5min.z wyrobionej masy ryżowej formować kotleciki i smażyć na oleju,pomidory wyłożyć do naczynia żaroodpornego na nich układać usmażone kotleciki posypać pozostałym startym serem i zapiec w piekarniku w temp.180st.ok.30min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !