Sposób przygotowania

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, przestudzić, wysypać z woreczków. Szynkę pokroić w cienkie plasterki, paprykę pokroić w paseczki (bez pestek). Z kapusty odrywać pojedyncze liście, ściąć lekko białą część tak, żeby była cieniutka. Każdy liść oprószyć solą i pieprzem, posmarować majonezem. Na każdym liściu ułożyć po plasterku szynki, trochę ryżu i trochę papryki. Zwijać w roladki od zielonej części, odłożyć na 1-2 godziny, a następnie kroić na 2-3 mniejsze kawałki.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Pyszne te roladki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !