Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałki. Skropić sokiem z cytryny i doprawić solą oraz pieprzem. Wstawić na 3 godz. do lodówki.

SOS:
250 ml śmietany,
1/2 cebuli,
kostka rosołowa,
po płaskiej łyżce: bazylii i oregano,
po łyżeczce: mielonego kminku, suszonego rozmarynu;
a także sól, pieprz,
olej,
2 łyżki mąki.

Do garnka wlać 3 łyżki oleju, zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać przyprawy oraz kostkę rosołową rozpuszczoną w szkl. gorącej wody. Gotować ok. 10 min na małym ogniu. Ostudzić. Śmietanę zmieszać z mąką, dodać do sosu. Lekko zagotować.

Mięso oprószyć bułką tartą, usmażyć. Podawac z ziemniakami lub ziemniaczanym puree.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ależ apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    pycha !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    szybko i ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !