Sposób przygotowania

Marynata:
Jałowiec rozgniatamy i drobno siekamy, podobnie czosnek.
Z galazki sosny zrywamy kilka igiel i rozcieramy (lub drobno kroimy).
Wszystko mieszamy z oliwa dodajac rozgnieciona zurawine oraz przyprawiajac sola i swierzo mielonym pieprzem.

Poledwiczki kroimy na 3-4 cm plastry i zgniatamy do 1,5-2cm .
Marynujemy jakies 3-4h, po czym smazymy.

Sos:
mala szalotke siekamy w piorka, smazymy na masle, dodajemy grubo skrojony jałowiec,
podlewamy szklanka mleka oraz wrzucamy nascie kulek ;D zurawiny.
Doprawiamy sol pieprz, zdejmujemy z ognia i wrzucamy mala galazke sosny na jakies 20 sekund.

Smacznego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !