Sposób przygotowania

Polędwiczkę kroimy w plastry ubijamy lekko rękoma aby powstały kotlety.Przyprawiamy mielonym pieprzem i podsmażamy na oleju z każdej strony. Dodajemy pokrojone w plastry (obrane) pieczarki. marchewkę (półplasterki),cebulę w wiórka oraz pokrojoną w kostkę paprykę i wyciśnięty czosnek. Dodajemy przyprawy.Podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem aż warzywa i mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i natkę pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    rewelacja !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    mniam !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Wyśmienicie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Apetyczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !