Sposób przygotowania

wątróbki oczyścić z błonek umyć osuszyć i usmażyć na oleju,na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem w oddzielnym naczyniu lub patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w plasterki dodać pokrojone w półplasterki pomidory doprawić do smaku solą i pieprzem delikatnie wymieszać i chwilę poddusić na małym ogniu dodać do upieczonej wątróbki drobiowej wymieszać,podawać z ziemniakami jak i również z pieczywem,jeśli ktoś lubi można wątróbki przed smażeniem obtoczyć w mące i potem smażyć.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczny i szybki obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny pomysł z tymi pomidorami,muszę wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wyśmienite.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !