Sposób przygotowania

Skzrydełka myjemy, jesli mają koncówki, to odcinamy je. Z oleju, czosnku, bazyli, oregano pieprzu, soli, papryki i kuharka robimy marynatę która smarujemy nasze skrzydełka. zostawiamy na okoo 2 godziny (mozna oczywiscie na dłużej). Na wysoką blaszkę wsypujemy ryż, na nim układamy pokrojoną w plastry cebulę. Polewamy to sosem: do roztopionego masła dodajemy paprykę, kucharka, cukier i ketchup, dolewamy wody. Zalane skrzydełka wkłądamy do nagrzanego na 200 stopni piekarnika na około 80 minut, w połowie czasu przewracamy skrzydełka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam tez takie robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !