Sposób przygotowania

Ryż biały gotujemy tak żeby był sypki w wodzie lekko osolonej. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy w kostkę na patelni rozgrzewamy 1/2 oleju i podsmażamy ja wraz z cebulą. Mąkę mieszamy z pozostałym olejem i koncentratem pomidorowym. Gdy kiełbasa i cebula będą podsmażone dodajemy przygotowaną mieszankę. Smażymy jeszcze kilka minut a na koniec doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Sosem polewamy ugotowany ryż. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    fajny sosik
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    ale smaczne danie;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !