Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, opłukać, pokroić na ćwiartki i drobno zszatkować - ja to robię malakserem z tarczą do szatkowania.
Kapustę wyłożyć do dużej patelni lub szerokiego rondla, wlać nieco oleju, posolić, posypać ziołami i smażyć kilka minut, aż kapustasię nieco zeszkli.
Podlać wodą i poddusić - dodać trochę cukru oraz świeżo wyciśnięty sok z rabarbaru do smaku.
Nakryć i dusić do miękkości (nie rozgotować!), a pod koniec duszenia doprawić pieprzem i odparować płyn.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    21897_431167996939198_1031300874_n
    Opublikowano

    jolanta53

    Pyszna jest pewnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !