Sposób przygotowania

Karczek cały nacieramy mieszanką przypraw i odstawiamy do marynowania .
Po kilku godzinach mięso wstawiamy do rękawa do pieczenia i do piekarnika na jakieś 1h
po tym czasie wyjmujemy i zlewamy sos do garnka , doprowadzamy do wrzenia i jeśli tego wymaga to go zagęszczamy mąką i śmeitaną stosunek 1 łyzka mąki i 1 łyżeczka śmietany , Kaszę przyotowywujemy według przepisu na opakowaniu , jesli jest gotowa , to nabieramy ją na dużą łyżkę i drugą formujemy takie jakby kluseczki układając je na talerzu , ładnie to wygląda , na koniec polewamy sosem , mięso kroimy w plastry ;)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    zazwyczaj podaję z kaszą gryczaną ale taka alternatywa też jest ciekawa...
  • 5
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    kus kus można szybko zrobić , a kasza czy ryż trzeba poczekac z 25 min , stąd takie rozwiązanie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania84

    Oj tak jak się człowiek spieszy to dobra alternatywa , zamiast ziemniaków czy innych dodatków
  • 4
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    a teraz to każdy sie gdzieś śpieszy , ciągle brak czasu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !