Sposób przygotowania

Fileta przekrajamy na plastry i rozbijamy , nacieramy przyprawami , nalezy uważac bo ser jest słony , ser ukladamy na środku , obok niego kładziemy paseczki pora ok 4cm i zwijamy jak tradycyjną roladę .
Mięso podsmażamy na tłuszczu z kazdej str , następnie pieczarki kroimy w ćwiartki ( dzięki temu ładnie potem wylądają ) wrzucamy do mięsa odrazu i zalewamy wszytsko wodą ok 1l i doprawiamy jeszcze szczyptą przyprawy po myśliwsku , dusimy do odparowania wiekszej ilosci wody , my jadamy mało sosów więc go dużo nie robię , zagęszczamy tradycyjnie śmietaną i mąką :)

Komentarze

  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Uwielbiam tak przyrządzone mięsa. Te roladki wyglądają wyśmienicie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    to coś nowego! świetny przepis :-) spróbuję
  • 7
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    warty wypróbowania , bo smak jest zupełnie inny niż normalnej rolady z warzywami :) Ten zapach sera przechodzi do miesa , super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    bardzo smaczne !
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pysznie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Beata49

    tak, sery plesniowe zmieniają bardzo smak ,sosów czy mięs:)
  • 5
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    są świetne bo zawsze jest nie powtarzalny smak :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !