Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Łopatkę i pierś z kurczaka oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i pieprzu ziarnistego, studzimy. W powstałym wywarze gotujemy obraną i pokrojoną na średnie słupki marchewkę i pietruszkę, studzimy. Wywar przecedzamy przez sito. Boczek kroimy w średnią kostkę, podsmażamy na rozgrzanej patelni. Gdy wytopi się z niego nieco tłuszczu, dodajemy obraną i pokrojoną w pióra lub kostkę cebulę, a następnie oczyszczoną i pokrojoną na mniejsze kawałki wątróbkę. Smażymy razem na średnim ogniu około 7 minut, studzimy.


Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    bardzo ciekawe polaczenie..pasztet z twistem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    ciekawy przepis!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię domowe pasztety. Tego też z chęcią bym skosztowała.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kusi pysznym pasztetem....
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    taki pasztet z checią bym zjadł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !