Sposób przygotowania

Wstawiamy białą kiełbaskę i boczek i musimy je sparzyć na wolnym ogniu. Wyjmujemy kiełbaskę i boczek, a do wywaru dodajemy marchew, pietruszkę i seler, oraz oparzoną nad gazem cebulkę, dodajemy pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Boczek kroimy w paseczki, a kiełbaskę w talarki. Do wywaru dolewamy zakwas do żurku i gotujemy chwilkę. Następnie zaprawiamy śmietaną, dodajemy otarty majeranek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy pokrojony boczek i kiełbaskę. Nalewany do talerzy i wkładamy po ćwiartce jajka ugotowanego na twardo.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    Lubie takie aromatuczne dania
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Tak, żurek ten jest przepyszny i aromatyczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super a jaki ładny talerz
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    świetna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    asia92wp

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    asia92wp

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    pycha żurek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    pycha :)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !