Sposób przygotowania

kapuste gotujemy do miękkości, pieczarki ( lub inne grzyby) tarkujemy na tzrce warzywnej na dużych oczkach. Podsmażamy je dodając sól i pieprz. Gdy kapusta będzie miekka to kroimy ją na mniejsze kawełeczki lub mielimy zależy jak kto woli a w wodzie po kapuście przyżądzamy kaszę. Do miski wkładamy kaszę pieczarki i kapustę mieszamy ze sobą. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę i smażymy chwilke na patelni ( cebula + czosnek). Dodajemy do kapusty, jeszcze raz wszystko mieszamy ze soba. Do smaku można jeszcze dodać soli i pierzu. Naszym farszem wykładamy naleśniki i zwijamy w krokiety maczamy w jajku i bułce potem smażymy na rummiano z obu stron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    Bardzo ciekawy farsz
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ciekawe jak smakują takie krokieciki hmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    lubię takie efektowne dania
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    ciekawy przepis na farsz
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    dobry pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    rewelka
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne te krokieciki, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !