Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy przekrojone na pół kawałki kiełbasy.

Dodajemy suszoną i wędzoną paprykę i jeszcze chwilę podsmażamy.

Odcedzamy tłuszcz i zostawiamy na później.

Kiełbaski odstawiamy do wystudzenia.

W małej miseczce mieszamy drożdże z cukrem i zalewamy 90 ml ciepłej wody.

Mieszamy i odstawiamy na 10 minut.

Mąkę mieszamy z solą, dodajemy do niej mieszankę z drożdżami oraz resztę wody.

Wyrabiamy ciasto przez 5 minut po czym dolewamy do niego tłuszcz z kiełbasek i wyrabiamy kolejne 5 minut.

Ciasto dzielimy na 8 części i formujemy kule.

W każdą wciskamy po 2 kawałeczki kiełbasy i ponownie formujemy kule.
Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy oliwą.

Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.

Pieczemy około 20 minut w 220 stopniach.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    uwielbiam tego typu wypieki
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    efektowne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !