Sposób przygotowania

Jajka dokładnie myjemy. Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy szczypte soli i ubijamy na sztywną pianę. Do ubitej piany dodajemy żółtka, mąkę pszenną i cukier. Całość dokładnie ale delikatnie mieszamy. Wylewamy masę jajeczną na rozgrzany tłuszcz i smażymy z dwóch stron krótką chwile, aż jajka się zetną i nabiorą ładnego złotego koloru. Omlet podajemy z dżemem lub konfiturą, posypany cukrem pudrem.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczny!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    idealny na śniadanie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    zawwsze to nowy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pycha omlet
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    dobry na śniadanie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszny na śniadanko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Dawno nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !