Sposób przygotowania

Ciasto drożdżowe przygotować wg ulubionej receptury.
Odstawić do wyrośnięcia, a następnie rozwałkować możliwie cienko.
Wyłożyć ciasto na blaszkę i posmarować ketchupem - posypać ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą czosnkową.
Warzywa rozdrobnić wg gustu - ja drobno kroję.
Na posmarowane ciasto wysypać pomieszane warzywa z drobno pokrojoną szynką, wierzch posypać przyprawami i wstawić blaszkę do nagrzanego piekarnika z funkcją termoobiegu i grilla - piec 10 minut w temp.200*C.
Wierzch nakryć grubą warstwą pieczarek pokrojonych w plasterki - dopiec ok.15-20 minut.
Wierzch pizzy nakryć plasterkami żółtego sera (może to być również starty grubo ser) i zapiec, aż ser się stopi.
Podawać z ulubionym sosem.

Ja używam ziołowego ketchupu, sosu czosnkowego i remulady.

Komentarze

  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Uwielbiam pizze w każdym wydaniu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Marko

    zjadłbym
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    zjadłbym
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pyszota
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ale mi zrobiłaś ochotę na pizzę!!!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Takie "śmietniki" mogę jadać codziennie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    można się pysznie najeść
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    czasami też robię taką ogromną pizzę!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Lubimy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    puszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !