Sposób przygotowania

Umytą i oczyszczoną wątróbkę zamoczyć w mleku, odstawić na 6-8 godzin, a następnie osuszyć. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, skropić sokiem z cytryny, pokroić w cząstki i usmażyć na maśle, dodając Majeranek Prymat, calvados, miód pszczeli i Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat. Wątróbkę oprószyć mąką, usmażyć z obu stron, ułożyć na aromatycznych jabłkach i skropić powstałym podczas smażenia jabłek sosem. Podawać z obranymi, pokrojonymi wzdłuż na cząstki Ogórkami kwaszonymi Smak.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    z przyjemnością spróbuję!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !