Sposób przygotowania

KLOPSIKI - Bułkę rozdrabniamy i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na ok. 15 min. potem odciskamy. Mięso, obraną cebulę oraz odciśniętą bułkę mielimy w maszynce. Do masy mięsnej dodajemy całe jajko, tartą bułkę i roztarty w rękach majeranek. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy małe klopsiki.
WARZYWA - obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki. Wstawiamy osoloną wodę i wrzucamy do niej warzywa. Na warzywach gotujemy wywar.
Przygotowane klopsiki wrzucamy do wywaru i gotujemy do miękkości. Podajemy je na ciepło z ziemniakami lub kaszą gryczaną. Posypujemy ugotowanymi warzywami. Smacznego !

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    smaczny obiad:)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczne
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    tak samo robię;) pyszne są;)) polecam:))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    apetycznie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    Lubię takie danie
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pycia9

    aperyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne klopsiki
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    lubię dania z warzywami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !