Sposób przygotowania

Sałatę oczyścić, opłukać i odwirować lub dokładnie osączyć ręcznikami papierowymi.
Majonez przełożyć do blendera, dodać posiekany koperek, wyciśnięty ząbek czosnku, sok i troszkę otartej skórki z cytryny, sól i trochę jogurtu greckiego.
Zmiksować dokładnie.
W międzyczasie pokroić drobno sałatę, dodać do blendera i zmiksować na jednolity sos.

Podawać jako dip do warzyw, szaszłyków, skrzydełek, ryb, krakersów, pieczonych ziemniaków.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo dobry do frytek
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    szybki i smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !