Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zapiekane z szynką i serem.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
szynka 200 gram
rozmaryn 1 gałązka
masło 1 łyżeczka
ser gouda 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane z szynką i serem.

Szparagi, umyć i odkroić końcówki jeśli są "zdrewniałe".

W zależności od wielkość plastrów szynki, można je przekroić na pół (moja szynka była dosyć duża więc ją przekroiłam wzdłużnie).

Szparagi zawinąć w szynkę i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać rozmarynu, przykryć plastrami sera żółtego ( ja dałam w plastrach ale można go zetrzeć, ja układałam tak żeby główki szparagów zostały odkryte. Następnie ułożyć nową warstwę szparagów, znów dodać rozmaryn i przykryć serem. Na koniec można dodać łyżeczkę masła na główki szparagów.

Piec w piekarniku , w temperaturze około 180-200 st. przez około 20-25 minut.



Smacznego !

Za przepis dziękuję Beacie:
http://cynowalyzeczka.blogspot.com

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 03.10.2012 12:18
Wygląda apetycznie :)
caralajna 28.05.2012 07:44
pyszne
Dorian 27.05.2012 15:33
pycha
Ada-Gaba 26.05.2012 08:20
wyglądają rewelacyjnie
leonkot 25.05.2012 18:14
wyglądają pięknie, wręcz zjawiskowo
Cukiereczek13 25.05.2012 13:21
mam wielką ochotę na takie szparagi od jakiegoś czasu :)
marzenciak1985 25.05.2012 09:17
mniam
karolina1869 22.05.2012 12:12
uwielbiam szparagi
magdalea 15.05.2012 20:43
świetne, szukałam pomysłu na szparagi:)
Anna152 15.05.2012 13:31
smakowicie wyglądają
Monika78 14.05.2012 20:31
sezon szparagowy czas zacząć:) super!
Rafał10 14.05.2012 18:39
wygląda apetycznie. aż zgłodniałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak