Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuścić w kąpielio wodnej, jajka lekko ubić. Masło utrzeć do białości z cukrem, dodać ekstrakt. Wciąż miksując dodawać jajka i ostudzoną czekoladę. Dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto przełożyc do formy na muffiny wyłożonej papilotkami, piec w 190 st 12-15 min - aż będą spręzyste pod naciskiem.
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, ostudzić. Masło/margarynę utrzeć, powoli dodawać wystudzone mleko z cukrem, dalej ucierając. Wsypać przesiane mleko w proszku i ucierać do gładkości
Ozbobić babeczki, można polać stopioną czekoladą

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    uwielbiam tą masę:) Muszę wypróbować!!
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    trzeba spróbowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    ale apetyczny!!! ;) nic, tylko jeść ;) poproszę sztukę ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !