Sposób przygotowania

Drożdże rozrabiamy w ciepłym mleku.
Do miski wsypujemy mąkę , cukier i wbijamy jajka.
Następnie wlewamy drożdże z mlekiem i dokładnie wyrabiamy całość.
Po 10 minutach dodajemy miękką margarynę i nadal wyrabiamy.
Odstawiamy przykryte ściereczką na 30 minut.
Po tym czasie dzielimy ciasto na 12 kulek i układamy w posmarowanej olejem i obsypanej maką tortownicy o średnicy 24 cm.
Odstawiamy na kolejne 25 minut.
Pieczemy w nagrzanym do 175 stopni C przez 35 minut.
Podajemy z konfiturami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    śliczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ślicznie wyszedl
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    zgrabniutki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    musza byc pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Pięknie wygląda :) i dekoracja super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    fajny wianek
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm rewelacja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Świetny ten wianek!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !