Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Selera obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę, ziemniaki i selera smażymy na łyżce masła, aż się ładnie zarumienią. Wrzucamy do garnka zalewamy rosołem, przyprawiamy i gotujemy 20 minut. Czekamy, aż lekko przestygnie a następnie miksujemy na papkę. Mąkę i 2 łyżeczki masła mieszamy razem by się połączyło a następnie dodajemy do zupy. Mortadelę kroimy na mniejsze kawałki i również dodajemy do zupy. Gotujemy. Do zagotowanej dodajemy żółtka i mieszamy. Ser żółty trzemy na tarce. Na talerz wsypujemy ser żółty, a następnie zalewamy zupą. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    wygląda smacznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ciekawa propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    lubię takie smakowite zupy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny pomysł na zupę
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Uwielbiam zupę serową:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !