Sposób przygotowania

Warzywa obieramy i kroimy w paseczki lub kosteczkę , nastepnie podsmażamy na oliwie , do tego dodajemy polędwice , albo zmieloną , albo pokrojoną i chwilkę podsmażamy , doprawiamy do smaku .
Papier ryżowy namaczamy w wodzie króciutko i układamy na ręczniku by osuszyć nadmiar wody , czekamy aż zmieknie chwilkę , po czym już mozemy faszerować nasze sajgonki , robimy to tak jak krokiety , papier sie fajnie lepi wiec latwo zakończenie sie przykleja do calosci , takie odstawiamy na parę godzin by się nam schłodziło i nie rozpadło podczas pieczenia , Pieczemy w głębokim tłuszczu kilka sekund

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    bardzo fajny przepisik :)
  • 7
    original
    Opublikowano

    Anna133

    a jak dla mnie trochę za tłuste takie sajgonki ten ppaier ryżowy chłonie tłuszcz , nastepnym razem zostawię nie upieczone ale zainięte ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Beata49

    ja też tłustego nie lubię , a szkoda bo fajny farsz :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Anna133

    No nastepnym razem zostawię nie smażone , widziałam w TV że tak tez można
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    muszę kiedyś spróbować;)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    doskonaly obiadek
  • 0
    293092_3072527686563_302526614_n
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !